Enter your keyword

KLINIK JÄRFÄLLA

I Järfälla erbjuds primärvårdsrehabilitering. Du når oss på 08-684 258 80 och jarfalla@helakroppen.se

Kom till oss för din skull

I Järfälla har vi en stor klinik på 600 m2 vid Jakobsbergs pendeltågsstation. Här erbjuds Primärvårdsrehabilitering inom avtalet med Region Stockholm. I lokalerna finns 12 behandlingsrum, ett fullutrustat rehabgym och omklädningsrum för damer och herrar.

Lokalen är handikappanpassad. På kliniken finns fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, naprapater, kiropraktorer och hemrehabteam.

Öppettider

Måndag  07.30-19.00
Tisdag  07.30-19.00
Onsdag  07.30-19.00
Torsdag  07.30-19.00
Fredag  07.30-17.00
Lördag  09.00-15.00

Telefontider

08-684 258 80
Månd-fred 08.00-12.00 samt 14.00-16.00

E-post
Adress

Hela Kroppen
Järfällavägen 106
177 41 Järfälla

Det här kan vi hjälpa dig med

Fysioterapeuter utför behandling av rygg, nacke, muskler och leder med fokus på funktion och smärtlindring…
Läs mer

Arbetsterapeuten arbetar med att rehabilitera och träna människor som på grund av olika funktionsnedsättningar…
Läs mer

Dietisten arbetar med kostbehandling och rådgivning vid kostrelaterade sjukdomar och besvär…
Läs mer

Naprapaten hjälper dig att på snabbaste sätt minska smärta och öka funktion i rygg, nacke, muskler och leder…
Läs mer

Våra kiropraktorer är experter på att med sina snabba och specifika ledjusteringar minska stelhet i nacke, rygg och leder…
Läs mer

Vi utför besök i hemmet till dig som på grund av skada eller sjukdom är i behov av rehabiliterings­insatser….
Läs mer

Gruppträning inom ramen för primärvårds­rehabilitering på kliniken

SENIORGRUPP FOKUS BALANS & STYRKA

Under tio veckor kommer du få lära dig om vad som händer i kroppen när man blir äldre, och hur man med träningen och hjälpmedel kan öka sin livskvalité.

Gruppen består två föreläsningar, åtta träningstillfällen. Första föreläsning handlar om vad som händer i kroppen och styrketränings verkan. Den andra fokuserar på balans och hjälpmedel.

Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionens taxa
När:Fredagar kl. 13
För patienter med: balansnedsättning, fallrisk, yrsel och är 70 år eller mer som uppskattar gruppsammanhang.

Kost och träning under klimakteriet

För kvinnor mellan 40–60 års ålder som upplever klimakteriebesvär erbjuder vi åtta veckors gruppträning med stöttning och vägledning anpassad för denna livsfas. Detta med syfte att reducera symptom och få mer förståelse för den egna kroppen och hur den kan påverkas av klimakteriets hormonförändringar.

Gruppen består av två föreläsningar och sex träningstillfällen. Under ena föreläsningstillfället får du ta del av information kring träning under klimakteriet från en av våra fysioterapeuter där vi avslutar med bäckenbottenträning, under andra föreläsningstillfället får du ta del av kostråd kring klimakteriet från en av våra dietister. Vid de andra åtta tillfällena kommer vi träna i gymmet tillsammans i grupp. Under träningstillfällena kommer du tillsammans med andra kvinnor att få utmana din styrka med övningar för hela kroppen som anpassas utefter din fysiska funktionsförmåga.

Innan du ansluter dig till gruppen, önskar vi att du kontaktar receptionen som sätter dig i kontakt med ansvariga för gruppen vilka kommer ringa upp dig. Syftet är att utvärdera om gruppen passar för dig eller om du skulle dra nytta av individuell rehabilitering för dina besvär.

Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionens taxa
När: Måndagar kl. 18
För: kvinnor mellan 40–60 års ålder som upplever klimakteriebesvär

Kost och träning under klimakteriet

MAMMAGRUPP – POST PARTUM

För dig som har fött barn inom det närmsta året. Under 10 veckor kommer du få stöttning och guidning i träning efter graviditet. Träningen är anpassad för både dig som fött vaginalt eller via kejsarsnitt och modifieras utefter dina förutsättningar.

Gruppen består av en föreläsning och nio träningstillfällen. Under ett tillfälle får du ta del av en föreläsning kring träning efter graviditet där vi avslutar med rörelseträning, de andra nio gångerna blir det endast träning. Under träningstillfällena kommer du tillsammans med andra mammor att få en bred variation med övningar för hela kroppen som kan anpassas utefter din fysiska funktionsförmåga.

I slutet av träningsperioden kommer du få med dig ett träningsprogram för att kunna fortsätta träningen på egen hand.

Barn är välkomna att följa med på träningspassen!

Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionens taxa
När: Torsdagar kl. 13
För patienter som är: mammor tidigast 2 månader efter förlossning upp till 12 månader efter förlossning med graviditetsrelaterade smärttillstånd, särskilt i rygg och bäcken.

BARNGRUPP – MOTORIK

Under tio veckor kommer du att få lära dig att träna på att jobba med finmotorik samt förbättra din balans och koordination.

Gruppen består av tio träningstillfällen där halva träningen består av finmotorik med arbetsterapeut och sedan balans och koordinationsträning med fysioterapeut. Under träningstillfällena kommer du att få en bred variation på träningsutförande både i hem- och i gymmiljö.

Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionens taxa
När: Måndagar k.l 16
För patienter: som har barn med motoriska besvär eller störning. Bedömd av fysioterapeut eller på remis från läkare och bedömd utifrån ett standalisterat bedömningsinstrument som påvisat motoriska svårigheter för patientens ålder som påverkar barnen i sin vardag.

BARNGRUPP – OBESITAS

Under åtta veckor kommer du att få lära dig vad som händer i kroppen vid träning samt hur träning och kost kan förändra påverkar din hälsa.

Gruppen består av två föreläsningar, sex träningstillfällen av de gångna veckorna. Första föreläsningen handlar om fysisk aktivitet och fysisk träning. Nästa föreläsning handlar om kost och riktar sig till sina föräldrar. Under träningstillfällena kommer du att få en bred variation på träningsutförande både i hem- och i gymmiljö.

Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionens taxa
När:Måndagar k.l 16
För patienter: med barn som är 5-15 år gamla med diagnostiserad obesitas.

AVSLAPPNING/BASAL KROPPSKÄNNEDOM

Gruppen fokusera på att främja avslappning, minska stress och främja medvetenhet om kroppens signaler. Gruppen är särskilt användbar för att hjälpa individer att hantera stress, ångest eller förbättra sitt generella välbefinnande. Gruppen ska hjälpa patienter med stressproblematik att lära sig varva ner, ge dem handfasta verktyg att använda sig av i sin vardag.

Målet är att utveckla och förbättra sina färdigheter i avslappningstekniker för att minska stressnivåerna och öka känslan av lugn och välbefinnande. Detta inkluderar att lära sig känna igen spänningar, smärta eller andra fysiska upplevelser samt hur dessa påverkas av olika känslomässiga tillstånd. Även minska muskelanspänning och smärta genom avslappningsövningar och medvetenhet om kroppens signaler. Detta är särskilt relevant för patienter med kronisk smärta. Genom att stödja en positiv självbild och en hälsosam kroppsuppfattning så kan patienterna fokusera på det som är positivt och stärkande i den egna kroppen.

Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionens taxa
När: Måndagar kl.17
För patienter med: stressrelaterade besvär, upplevd ohälsa, risk att bli sjukskriven eller redan är sjukskriven p.g.a. stressrelaterade besvär t.ex. på grund av bristande återhämtning och stress i vardagen.

KOL-skola

KOL-skolan riktar sig till patienter med diagnosen Kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL), du kan ha fått diagnosen för länge sedan eller nyligen och ändå vara med. Den består av två föreläsningar från våra terapeuter med information om fysiologin bakom sjukdomen, samt kost, specifika hjälpmedel, träning mm. Förutom det tränar vi tillsammans anpassat efter deltagarnas förmåga och med fokus på kondition och styrka.

Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionens taxa
När: Onsdagar kl. 14.30
För patienter med: diagnosen Kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL)

KOL

Bli en av våra nöjda kunder

“Har alltid fått riktigt bra hjälp och efter att ha skött min rehab har besvären försvunnit”

“Kompetenta, trevliga, personliga och måna om att hjälpa mig med mina skada.”

AVBOKNING

Du måste omboka eller avboka din tid senast 24 timmar innan ditt bokade besök. 

Du måste omboka eller avboka din tid senast 24 timmar innan ditt bokade besök. Om du inte kommer till ditt bokade besök får du betala 400 kronor.

Så gör du för att boka, omboka eller avboka en primärvårdstid/vård inom uppdraget för Region Stockholm:

Genom att logga in på 1177.se kan du göra dina vårdärenden. Du kan till exempel boka, omboka eller avboka en tid. I vissa fall kan du behöva ringa oss, se under varje klinik för att hitta rätt telefonnummer.