Ange ditt sökord

SPECIALISERAD IDROTTSMEDICIN PÅ KLINIK SÖDER­MALM

På Södermalm erbjuds specialiserad fysioterapi. Du når oss på 08-556 971 30 och sodermalm@helakroppen.se

En klinik full med specialister

Alldeles i närheten av Medborgarplatsen hittar du vår välutrustade och specialistfyllda klinik på Södermalm. Kliniken startades av ett antal fysioterapeuter 1991 och upptogs som dotterbolag i Adolf Fredriks Fysiocenter 2020 och i samband med fusionen av bolagen 2022  namnändrade moderbolaget till Hela Kroppen. I verksamheten ingår nu fyra kliniker med både likheter och skillnader. 

Det som utmärker vår klinik på Södermalm från de övriga klinikerna är de väldigt många specialistutbildade fysioterapeuter som verkar här. Specialistkompetenserna innefattar OMT – ortopedisk manuell terapi, idrottsmedicin och fysisk aktivitet, ortopedi, onkologi, respiration, obstetrik, gynekologi och urologi samt mental hälsa. Syftet med insatserna är att förbättra patientens aktivitets- och funktionsförmåga och tidigt åtgärda försämring av funktionstillstånd samt skapa goda villkor för självständigt liv med aktivt deltagande i samhällslivet.

Samtliga specialister har avtal med Region Stockholm, där patienttaxa och högkostnadsskydd gäller. Kliniken har bland annat 14 behandlingsrum, grupprum, fullutrustat rehabgym, K-box, muskuloskelettalt ultraljud och fokuserad stötvåg. Kliniken är ljus och modern samt tillgänglighetsanpassad enligt 2022 år normer.

Digital vård

Har du svårt att komma till vår klinik? Ingen fara, vi erbjuder digital vård. Vår ambition är att hjälpa så som många som möjligt som av olika skäl inte kan ta sig till en klinik. Därför erbjuder vi patienter hjälp via ett videosamtal.

Bedömning för behovet av videosamtal görs först av terapeut och kan i nuläget endast bokas via telefon.

Du kan läsa mer om digital vård här.

Öppettider

OBS dörren låses 45 min
Innan stängning.
Måndag 07.45-20.00
Tisdag 07.00-20.00
Onsdag 07.45-20.00
Torsdag 07.45-20.00
Fredag 07.45-17.00
Lördag 09.00-14.00

08-556 971 30
Måndag -Torsdag
09.00-12.00 – 16.15-17.15
Fredag
09.00-12.00
Lördag
10.00-13.15

Adress

Hela Kroppen
Kapellgränd 13
116 25 Stockholm

Det här kan vi hjälpa dig med

Inom vårdområdet specialiserad fysioterapi träffar du fysioterapeuter med lång erfarenhet och specialistkompetens…
Läs mer

Fysioterapeuter utför behandling av rygg, nacke, muskler och leder med fokus på funktion och smärtlindring…
Läs mer

Naprapaten hjälper dig att på snabbaste sätt minska smärta och öka funktion i rygg, nacke, muskler och leder…
Läs mer

Gruppträning på kliniken

Detta är inte en del av vår primärvårdsrehabilitering i samarbete med Region Stockholm. För gruppträning inom ramen för primärvårdsrehabilitering vänligen besök klinik Norrmalm eller klinik Järfälla.

SENIORGYMPA

Träningen riktar sig till seniorer med eller utan gånghjälpmedel. I denna grupp tränar vi rörlighet och styrka sittande på stol och stående vid stolen. Vi tränar balans i stående och gående och avslutar passet med en sittande bollövning.

  • När: Onsdagar kl 13.00
  • Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionen taxa

POSTPARTUMSKOLA

Gruppen är för dig som har besvär från bäcken/ ländrygg och eller bäckenbotten efter graviditet. Teori och träning vid varje grupptillfälle

Syfte: Att komma igång med anpassat träningsprogram efter graviditet och förlossning för att minska besvären. Att lära sig arbetsställningar i vardagen

Teori: Du kommer att få kunskap om kroppen och träning efter graviditet. Arbetställningar och ergonomi i vardagen med en baby/ småbarn

Träning: Du kommer att på plats träna styrka stabilitet bäcken/ ländrygg och bäckenbotten. Progression i övningarna och hemprogram.

  • När: Grupper startas löpande tisdagar 10:30 eller torsdagar 11:00
  • Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionen taxa

ARTROS-SKOLA

Teori och praktik för dig med artros i höft eller knä. Efter ett individuellt besök hos fysioterapeut har du möjlighet att lyssna på två föreläsningar om artros samt vara med på vår artrosträning där man tränar i en liten grupp 2 ggr i veckan i 6 veckor.

  • När: Mer information kommer
  • Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionen taxa

RYGGTRÄNING

För dig som vill komma igång med lätt träning i grupp med övningar i stående, gående och liggande och inte klarar vanlig gruppträning. Övningar för ökad funktionell kontroll, balans och koordination och hjälp att återfå normalt rörelsemönster. Träning pågår ca 60 min med uppvärmning, övningar och nedvarvning.

Ansvarig fysioterapeut bokar in i gruppen och är ansvarig för uppföljning efter 7 ggr. I denna grupp tränar vi rörlighet, styrka, kondition tillsammans som gruppgymnastik och stationsträning.

Träningen håller på ca 1 h med uppvärmning och nedvarvning och som längst får du vara med i 10veckor. Syftet är att träningen skall bidra till förbättrat fysiskt och psykiskt mående hos dig som deltagare både genom träningen och genom att träffa andra i samma situation.

  • Kostnad: 275 kr eller högkostnadsskydd enligt regionen taxa
  • När: Fredagar 11.30

Bli en av våra nöjda kunder

“Har alltid fått riktigt bra hjälp och efter att ha skött min rehab har besvären försvunnit”

“Kompetenta, trevliga, personliga och måna om att hjälpa mig med mina skada.”

AVBOKNING

Du måste omboka eller avboka din tid senast 24 timmar innan ditt bokade besök. 

Du måste omboka eller avboka din tid senast 24 timmar innan ditt bokade besök. Om du inte kommer till ditt bokade besök får du betala 400 kronor (580 kronor vid privatvård). Även du som är målsman för barn och ungdomar under 18 år, du som är äldre än 85 år samt om du har frikort, får betala avgiften om du inte har ett giltigt skäl.

Så gör du för att boka, omboka eller avboka en primärvårdstid/vård inom uppdraget för Region Stockholm:

Genom att logga in på 1177.se kan du göra dina vårdärenden. Du kan till exempel boka, omboka eller avboka en tid. I vissa fall kan du behöva ringa oss, se under varje klinik för att hitta rätt telefonnummer.

Så gör du för att boka, omboka eller avboka en privatvårdstid:

Bokningar gjorda via receptionen kan enbart avbokas/ombokas över telefon. Om du har bokat en privatvårdstid online kan du avboka/omboka själv.

Aktuellt från Hela Kroppen