Ange ditt sökord

SMÄRTA I BRÖSTRYGGEN

Symtom och vanlig orsak
Bröstryggen sträcker sig från skulderbladen och ned en bit mot ländryggen. Smärtor här är vanliga, och till skillnad från nacke och ländrygg som oftast karaktäriseras av diskproblematik, kan smärta här provoceras av muskulär värk, facettledsvärk, från skelettet (revben/bröstben) samt smärtor från inre organ. Klassiska symptom på smärtor i bröstryggen karaktäriseras ofta av smärta vid inandning, svårigheter att lyfta/rotera armar och överkropp och molande muskulär värk kring skulderblad.

Vid tecken till smärtor som sprids i bröstrygg som tros komma från inre organ är det framför allt andningssvårigheter, tryckande känsla som går runt hela vägen mot bröstkorg, allmän sjukdomskänsla, feber och hög puls, vid symptom likt dessa ska du i första hand samtala med Din husläkare.

Vanlig behandling
Vid smärtsymptom från bröstrygg är du varm välkommen att boka tid till Hela Kroppens kompetenta naprapater och kiropraktorer. Med hjälp av undersökning och behandling kan en naprapat/kiropraktor snabbt och enkelt även vid behov slussa Dig vidare till en av våra fysioterapeuter för ett tätt samarbete och därmed maximera utfallet av Din rehabilitering. Prognosen vid bröstryggsmärtor varierar brett baserat på vad som tros ligga till grund för smärtproblematiken, men är generellt god. Du är i goda händer på Hela Kroppen.