Enter your keyword

Regelbunden träning och proteinrik mat – bästa receptet för ett gott åldrande

Regelbunden träning och proteinrik mat – bästa receptet för ett gott åldrande

Regelbunden träning och proteinrik mat – bästa receptet för ett gott åldrande. Enligt Tommy Cederholm, professor och överläkare vid institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap, kan regelbunden träning och en proteinrik kost vara nyckeln till ett gott åldrande. Denna kombination kan bidra till att bibehålla muskelmassa, stärka skelettet, förbättra hjärt- och lungfunktion samt främja allmän hälsa och välbefinnande hos äldre. 

Tidigare under sommaren besökte vi Purple Open och fick tillsammans med Capio Artro Clinic prata om höft- och benstyrka för ökad prestation samt förebyggande av skador vid klättring. ⁠

Under föreläsningen delade vi med oss av ett träningsprogram med flera bra övningar som vi även tänkte dela med oss av här.

Klättring

Klättrar du?

Mindful monday – Övning!

Mindful monday – Övning!

Mindful monday – Övningen går ut på att tyst för dig själv beskriva tre saker som du ser, tre saker som du hör och sedan tre saker som du känner. Till exempel: ”Jag ser gula löv på marken, jag ser gatlyktor som sprider sitt ljusa sken på marken och jag ser två små vattenpölar. Jag hör vindens vinande, jag hör mina egna fotsteg och jag hör en bilmotor. Jag känner kylan som biter mina kinder, jag känner min mjuka tröja mot huden och min hästsvans som slår mot ryggen.”

Tre basala råd för nödvändig återhämtning

Tre basala råd för nödvändig återhämtning

När du tänkt ”bara lite till” och gjort alldeles för mycket alldeles för länge kommer en stund när det inte funkar längre. Det gäller för alla; alla har gränser, du med. Och när gränsen är nära, eller till och med nådd, måste vi stoppa. Vi måste stanna upp och göra vad vi kan för att börja återhämta oss. Och vi behöver börja med kroppens mest basala behov.

Sedan starten 1995 har vi utfört över 600 000 tillfällen med behandling, rehabilitering och förebyggande insatser. Våra tjänster utför vi på klinikerna, på din arbetsplats, i ditt hem och digitalt. Våra kunder är Region Stockholm, försäkringsbolag, företag och privatpersoner.

I vår blogg får du ta del av våra våra bästa råd och tips för en mer funktionell kropp. Vi uppdaterar även med rolig företagsnyheter.